Jsme televize vašeho kraje

Policisté vypátrali v lese pohřešovaného muže, spolykal prášky a chtěl zemřít

Plzeň, publikováno 28.07.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Policistům se podařilo na poslední chvíli vypátrat dalšího muže, který plánoval spáchat sebevraždu. Na začátku celé akce bylo oznámení, které přijali policisté v Holýšově. Mladá žena jim sdělila, že její kamarád na sociální síti napsal, že se pokouší spáchat sebevraždu spolykáním prášků. Na základě tohoto zjištění policisté vyhlásili celostátní pátrání po pohřešovaném sedmatřicetiletém muži. Do hledání se zapojili policisté z Domažlicka i ze sousedních krajů.

„Druhý den ráno pohřešovaný kontaktoval svoji sestru a řekl jí, že se nachází v Holýšově. Policisté dále intenzivně pátrali a muže nalezli v lese mezi Holýšovem a Dolní Kamenicí. Ležel ve vozidle tovární značky Škoda Octavia a po požití nezjištěného množství léků ztrácel vědomí. Policisté ihned přivolali rychlou záchrannou službu a zdravotníci muže převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podobný konec měla tento týden i další pátrací akce po muži, který chtěl spáchat sebevraždu nedaleko od Mariánských Lázní. Život sedmatřicetiletému muži zachránil služební policejní pes War. Podařilo se mu totiž po složitém pátrání na rozsáhlém území vystopovat pohřešovaného muže se sebevražednými úmysly v lese v okamžiku, kdy už seděl na stromě a měl kolem krku uvázaný provaz. Policisté nakonec muže přesvědčili, aby slezl ze stromu.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš