Jsme televize vašeho kraje

Lupič v Chebu přepadl, zbil a svázal mladou ženu, pak se šel udat na polici

Plzeň, publikováno 01.08.2017, autor: Richard Beneš

Přepadení - ilustrační foto

Brutálním způsobem přepadl v pondělí pětačtyřicetiletý muž z Klatovska dvacetiletou ženu v Hračkářské ulici v Chebu. Surovec po své oběti požadoval vydání peněz a několikrát jí udeřil, když mu je nechtěla vydat. Ve finále pak ženě svázal ruce i nohy. Spravedlnosti však dlouho neunikal. V pachateli se totiž hnulo svědomí a sám se přišel nahlásit na obvodní oddělení policie v Chebu. Čelí obvinění ze spáchání zločinu loupeže.

„Když přepadená žena odmítla vydat peníze, útočník ji nejprve zbil a pak jí prohledal kabelku i kapsy. Odcizil jí mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí. Poté ženě ještě svázal ruce i nohy a z místa utekl. Žena utrpěla poranění, která si vyžádala ošetření,“ uvedl mluvčí chebské policie Daniel Dvořák.

Chebští policisté a kriminalisté začali po muži pátrat, ten je však předběhl a ještě téhož dne se přihlásil sám na policii. Po zadržení skončil v policejní cele. V úterý podali chebští kriminalisté podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody dva roky až deset let.

Fotogalerie

Přepadení - ilustrační foto