Jsme televize vašeho kraje

Thermal se dočká příští rok velké rekonstrukce, teď se opravují prostory poškozené požárem

Plzeň, publikováno 01.08.2017, autor: Richard Beneš

V hotelu Thermal vyhořel v červnu balneoprovoz v suterénních prostorách | Autor: HZSKK

Zřejmě až začátkem příštího roku začne plánovaná velká rekonstrukce karlovarského hotelu Thermal. V současné době vrcholí přípravy projektů a začalo výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce technologií. Původně se předpokládalo, že opravy hotelu začnou hned po skončení letošního filmového festivalu. Celkové náklady na rekonstrukci se odhadují na 400 až 450 milionů korun. Do této sumy ovšem není započítána rozsáhlá oprava bazénového komplexu. Informoval o tom Jakub Vintrlík z tiskového odboru ministerstva financí. Hotel Thermal je v majetku státu, konkrétně právě ve správě ministerstva financí.

Rekonstrukce hotelu se uskuteční za jeho plného provozu. Práce by neměly ovlivnit konání příštího ročníku filmového festivalu. Letos v červenci poškodil požár prostory balneoprovozu v podzemních podlažích hotelového komplexu.

„Škody způsobené požárem se průběžně upřesňují podle toho, jak postupují rekonstrukční práce. Současný odhad škod je na úrovni asi 15 milionů korun. Požárem byly poškozeny ve větší míře především prostory prvního a druhého suterénu, ve kterých jsou umístěny lázeňské provozy a wellness procedury. V prvním suterénu předpokládáme obnovení provozu ke dni 7. srpna. Rekonstrukční práce v druhém suterénu, kde je rozsah škod největší, si vyžádají asi šest až osm týdnů,“ dodal Vintrlík.

Fotogalerie

V hotelu Thermal vyhořel v červnu balneoprovoz v suterénních prostorách | Autor: HZSKK