Jsme televize vašeho kraje

Policie chystá v Plzni rozsáhlá bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým zápasem

Plzeň, publikováno 02.08.2017, autor: Richard Beneš

Policie chystá v souvislosti s dnešním fotbalovým zápasem rozsáhlá bezpečnostní opatření | Autor: TV ZAK

Rozsáhlá bezpečnostní opatření k zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku připravila plzeňská policie v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním 3. předkola Ligy mistrů UEFA mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a FC Sport Bukurešť, které se uskuteční v Doosan Aréně v Plzni. Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Ačkoli toto fotbalové utkání nebylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, přípravě bezpečnostního opatření věnovala policie s ohledem na protiteroristická opatření maximální pozornost.

Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. „Do policejního opatření jsou nasazeni rovněž členové antikonfliktního týmu a policisté odboru cizinecké policie, kteří budou mít k dispozici speciální vozidlo tak zvaný Schengenbus, jehož vybavení a zařízení jim pomáhá například zjišťovat pravost dokladů a odhalovat falsifikáty. V blízkosti sportoviště pak budou kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy a policisty na koních z oddělení služební hipologie,“ uvedla mluvčí policie Hana Štefflová.

„Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme tak jako obvykle průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace. K tomu mu nám poslouží mobilní monitorovací centrum. Novinkou tohoto opatření bude použití dronu. Situaci a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města, ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně,“ vyjmenovala bezpečnostní opatření policejní mluvčí.

Fotogalerie

Policie chystá v souvislosti s dnešním fotbalovým zápasem rozsáhlá bezpečnostní opatření | Autor: TV ZAK