Jsme televize vašeho kraje

Řidič osobáku smetl na Tachovsku při odbočování vlevo motocykl, oba jezdci utrpěli zranění

Plzeň, publikováno 03.08.2017, autor: Richard Beneš

Motorka zůstala ležet po střetu daleko od silnice | Autor: HZSPK

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek odpoledne v obci Velké Dvorce na Tachovsku, kde se střetl osobní automobil s motocyklem. Při nehodě utrpěl zranění nejen sedmapadesátiletý řidič motocyklu ale i jeho padesátiletá spolujezdkyně. Ve vážném stavu ji transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

„Nehoda se stala kolem 14.45 hodin, kdy od obce Bor směrem na Přimdu jel šestačtyřicetiletý řidič s vozidlem značky Daewoo. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že na křižovatce začal řidič osobního vozidla odbočovat vlevo. A to v okamžiku, kdy jej předjížděl řidič motocyklu značky Suzuki. Po střetu byl motocykl odmrštěn vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného osobního auta s přívěsným vozíkem,“ popsala havárii mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Zraněného motocyklistu převážela do nemocnice záchranná služba. Pro jeho partnerku přiletěl vrtulník. Požití alkoholu u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Příčinu nehody a míru zavinění všech jejích účastníků teď prověřují dopravní policisté.

Fotogalerie

Motorka zůstala ležet po střetu daleko od silnice | Autor: HZSPK