Jsme televize vašeho kraje

Motorka usmrtila na severním Plzeňsku chodkyni, na Tachovsku nepřežil střet s autem cyklista

Plzeň, publikováno 04.08.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: ZZSPK

Motocykl usmrtil v pátek odpoledne pětapadesátiletou ženu nedaleko od odpočívadla U tří sudů na silnici I/20 z Plzně na Karlovy Vary. Žena se naprosto nepochopitelně snažila přeběhnout přes vozovku v okamžiku, kdy místem projížděly vysokou rychlostí dva motokráři. Zatímco první z nich se dokázal ženě vyhnout, druhý chodkyni doslova smetl ze silnice a sám také havaroval. Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Vážné zranění utrpěl šestapadesátiletý motorkář. Kolem 18.00 hodin se stala další tragická nehoda na Tachovsku poblíž Víchova. Osobní auto tam srazilo sedmapadesátiletého cyklistu. Rovněž i on na místě zemřel. O tragických nehodách informovala policejní mluvčí Hana Štefflová.

První motorkář, který se dokázal zmatkující chodkyni vyhnout byl syn, druhého jezdce. Když motocykl ženu jen o vlásek minul, pokusila se zřejmě vrátit ze silnice zpátky k okraji vozovky, což se jí nepodařilo. Druhý projíždějící motocykl ji srazil a usmrtil. „Pro zraněného motorkáře přiletěl vrtulník letecké záchranné služby a transportoval ho plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Měl zřejmě zlomenou klíční kost a vnitřní zranění. Během transportu byl při vědomí.

Silnice byla po této tragické nehodě zcela uzavřena a po necelé hodině se podařilo provoz opět obnovit. Okolnosti a přesnou příčinu nehody teď police vyšetřuje.

V případě druhé tragické páteční nehody mluvčí policie Štefflová uvedla, že cyklista náhle vyjel na vozovku z lesní cesty přímo před projíždějící automobil. Padesátiletý řidič už nedokázal střetu zabránit. Alkohol před jízdou u něj vyloučila dechová zkouška.  

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: ZZSPK