Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Motorkáři o víkendu bourali v Plzeňském i Karlovarském kraji

Plzeň, publikováno 14.08.2017, autor: Richard Beneš

Záchranáři zasahují u nehody motorkáře, který se vážně zranil na Klatovsku | Autor: HZSPK

Vážné zranění si způsobil v neděli odpoledne na silnici 188 mezi Horažďovicemi a Velkým Borem na Klatovsku čtyřicetiletý německý motorkář. Se svým motocyklem značky Honda havaroval krátce po třetí hodině odpoledne poté, co zřejmě v důsledku vyšší rychlosti nezvládl průjezd mírnou levotočivou zatáčkou. Vyjel mimo komunikaci a havaroval hluboko pod úrovní vozovky. Na místě jako první zasahovali záchranáři a následně přijeli hasiči z Horažďovic.

Vzhledem k závažnosti zranění si vyžádali záchranáři přílet vrtulníku letecké záchranky. „Po celou dobu zásahu asistovali hasiči při ošetřování zraněného a jeho transportu do vrtulníku. Po jeho odletu a ukončeném policejním šetření hasiči vyprostili motocykl z příkopu a uklidili silnici,“ informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Motorkáře vrtulník transportoval do plzeňské nemocnice. Vzhledem k jeho zranění nemohli policisté provést orientační dechovou zkoušku na alkohol a vyžádali si proto odběr krve.

Hned pět motorkářů havarovalo o víkendu také na silnicích Karlovarského kraje. Těžké zranění utrpěl poblíž Karlových Varů na silnici I/20 sedmnáctiletý mladík, který se svým malým motockylem nedokázal na mokré vozovce zabrzdit před pomaleji jedoucím automobilem. Motorka dostala smyk, jezdec spadl na pravý bok a s motorkou skončil na levém okraji komunikace, kde zády narazil do projíždějícího vozidla, jehož řidič ani nezastavil. Alkohol policisté u řidiče vyloučili orientační dechovou zkouškou. U Jindřichovic na Sokolovsku zase nezvládl průjezd zatáčkou na mokrém povrchu osmapadesátiletý cizinec. Spadl z motorky a narazil do svodidla. Z nehody vyvázl naštěstí jen s lehkým zraněním.

Další stejně starý motorkář havaroval v sobotu u Mariánských Lázní. „Ve zpětném zrcátku uviděl přijíždějící vozidlo a ve snaze mu uhnout najel co nejvíce k pravému okraji vozovky, přičemž vjel na nezpevněnou krajnici a poté havaroval do příkopu. Záchranka ho se zraněním převezla do nemocnice,“ řekla mluvčí policie Zuzana Týřová. Policisté alkohol u řidiče vyloučili orientační dechovou zkouškou. Poslední sobotní nehoda motocyklisty se stále krátce před 16.00 hodin na křižovatce u Chodova. Pětačtyřicetiletý řidič přijel z vedlejší silnice na křižovatku, kde při projíždění zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vjel mimo komunikaci, kde havaroval. Řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli lehké zranění. I v tomto případě motorista před jízdou nepil alkohol.

Poslední víkendová dopravní nehoda motocyklisty v Karlovarském kraji se stala v neděli kolem 17.00 hodin. „Jedenatřicetiletý řidič osobního vozidla jel po silnici od Chebu na Mariánské Lázně, kde jsou v uvedeném směru dva jízdní pruhy. S vozidlem se z pravého jízdního pruhu otočil do protisměru, čímž ohrozil za ním jedoucího motocyklistu a následně se srazili. Třiatřicetiletý motorkář utrpěl lehké zranění. Škoda se odhaduje na 65 tisíc korun,“ dodala mluvčí Týřová.

Fotogalerie

Záchranáři zasahují u nehody motorkáře, který se vážně zranil na Klatovsku | Autor: HZSPK
Motorka skončila po nehodě mimo silnici | Autor: HZSPK
Autor: Policie ČR
Autor: Policie ČR
Autor: Policie ČR