Jsme televize vašeho kraje

Jiří Paroubek pochválil v Plzni ČSSD a pustil se do Jiřího Pospíšila z ODS

Plzeň, publikováno 18.09.2012, autor: Richard Beneš

Jiří Paroubek si na mítink do Plzně přivezl i herce Jiřího Krampola | Autor: Richard Beneš

Národní socialisté – LEV 21 v čele s předsedou Jiřím Paroubkem zahájili i v Plzeňském kraji svoji předvolební kontaktní kampaň, při níž se chtějí co nejvíce potkávat s lidmi v daném regionu. V Klatovech si přišlo poslechnout Paroubka kolem 300 lidí, účast v na mítinku v Plzni byla o něco slabší. Převážnou část publika pak tvořili senioři. Předseda Paroubek jim také představil lídra kandidátky NS-LEV 21, kterým je starosta Střížovic Jiří Fejfar.

„Náš volební program má čtyři priority, jde o boj s nezaměstnaností, boj proti kriminalitě, boj proti korupci a snaha o dostupné a kvalitní zdravotnictví,“ uvedl Paroubek. Ten také přišel se zajímavou teorií o tom, že vysoká nezaměstnanost na Tachovsku úzce souvisí se špatnou zdravotní péčí v regionu, kde chybí okresní nemocnice. „Tachovsko by mělo být díky své poloze u dálnice D5 a blízkosti hranic se SRN ideálním místem pro investory. Ti sem ovšem nejdou proto, že když zaměstnané ženy potřebují odbornou zdravotní péči, musí za ní jezdit do Plzně nebo do jiných vzdálených míst. Cestováním za zdravotní péčí pak ženy ztrácí dlouhý čas, což se nelíbí jim, ani jejich zaměstnavatelům,“ řekl Paroubek.

V případě volebního úspěchu v krajských volbách by si Paroubek dokázal představit spolupráci se stranami, kde by podle jeho slov byly ty největší programové průniky. „Takže dáváme přednost spolupráci s levicovými, nebo středolevicovými a středovými stranami. Vylučuji vytvoření možné koalice s ČSSD v těch regionech, kde je sociální demokracie namočená do nějakých afér. V Plzeňském kraji takové problémy nevidím. Myslím, že tady neměla sociální demokracie na rozdíl od jiných krajů nějaký korupční skandál,“ uvedl Jiří Paroubek.

Daleko problematičtější je podle předsedy NS-LEV 21 v Plzeňském kraji osoba bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, který je lídrem kandidátky za ODS. „Pan Pospíšil má to heslo, že tady bude bojovat proti korupci, no tak proč proti ní proboha nebojoval za svého působení ve vládě? Tu 300 milionů zakázka pro ProMoPro, za kterou zvedl ruku, pak zase IZIP, kterému nevěnoval pozornost, kde uteklo do nesprávných kapes 450 milionů korun, zvedl ruku pro nákup letounů CASA, který byl předražený o 658 milionů a mohl bych pokračovat i dál,“ dodal na adresu Pospíšila předseda národních socialistů Jiří Paroubek.

Fotogalerie

Jiří Paroubek si na mítink do Plzně přivezl i herce Jiřího Krampola | Autor: Richard Beneš