Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj spustil další vlnu kotlíkových dotací, v první vteřině se zaregistrovalo 65 zájemců

Plzeň, publikováno 30.08.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Karlovarského kraje | Autor: Richard Beneš

Jako první v republice zahájil ve středu Karlovarský kraj úderem 14.00 hodin registraci žadatelů ve druhé vlně kotlíkových dotací. Poprvé mohli zájemci z tohoto regionu podávat své žádosti elektronickou cestou. Odpadlo tak mnohdy i několikadenní čekání ve frontě. V první vteřině příjmu žádostí se zaregistrovalo prostřednictví elektronického pořadníku 65 žadatelů.

„Deset minut od spuštění systému kraj registroval už 295 žadatelů. Celkem 328 žádostí bylo v té chvíli předem připravených. Systém pracuje bez problému a já jsem přesvědčena, že tento způsob přijímání žádostí je pro naše občany mnohem komfortnější a důstojnější, než bylo nekonečné čekání ve frontě,“ řekla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

Zaregistrovaní žadatelé musí do 10 pracovních dnů od podání žádosti doručit na krajský úřad potřebné dokumenty, přílohy k žádosti, fotodokumentaci, doklad o revizi kotle a další. Příjem žádostí bude v této vlně kotlíkových dotací ukončen 29. března 2019.

Dotace mohou tentokrát žadatelé získat k výměně kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel, kotel pouze na biomasu s ručním nebo s automatickým přikládáním nebo za tepelné čerpadlo. Na výměnu 700 kotlů má kraj pro žadatele připraveny 64 miliony korun, jednotlivá dotace může podle typu pořízeného kotle dosáhnout až 120 tisíc korun.

Fotogalerie

Krajský úřad Karlovarského kraje | Autor: Richard Beneš