Jsme televize vašeho kraje

Česká dřevorubecká špička se představí v Plzni, návštěvníci se mohou těšit na nadupaný program

Plzeň, publikováno 07.09.2017, autor: Miroslav Brož

Česká špička v dřevorubeckém sportu se představí v Plzni | Autor: archivní foto

Přesekávání kmene stromu ve výšce kolem tří metrů nebo odřezávání kotoučů z ležícího kmene motorovou pilou o výkonu dvaašedesáti koní. I takové disciplíny uvidí návštěvníci desátého září za plzeňskou Plazou. Dřevorubecký sport STIHL® Timbersports® přiváží další ročník českého poháru právě do Západočeské metropole.

Na západ Čech přijede špička České republiky, diváci se mohou těšit na šestnáct sportovců. Chybět nebude ani favorit soutěže Martin Kalina nebo Jan Kamír se synem. Závodníci se utkají ve dvou přesekávacích disciplínách a ve stejném počtu řezacích disciplín. Vítěz si odveze pilu a další věcné ceny, ostatní budou bojovat o finanční prémie, a hlavně o body pro účast v MČR.

Plzeň patří dlouhodobě mezi velmi oblíbené destinace, kam dřevorubci během sezony zavítají. „Plzeňané a vůbec Západočeši mají Timbersport rádi, drží rekord návštěvnosti venku v dešti, kdy se k Plaze přišly podívat téměř čtyři tisíce diváků. Plzeň nám dokázala, že může hostit nejenom mistrovství republiky, ale také Euro Challenge. Navíc areál za Plazou je nádherný. Kontrast moderní budovy s parkem plným zeleně v pozadí tvoří skvělou kulisu. Prostě k Plzni patří Timbersports stejně jako fotbal nebo hokej,“ říká pořadatel a reprezentant ČR Martin Komárek.

STIHL® Timbersports® Czech cup startuje v Plzni za obchodním centrem Plaza ve 12:00, vstupné je zdarma.

Fotogalerie

Česká špička v dřevorubeckém sportu se představí v Plzni | Autor: archivní foto