Jsme televize vašeho kraje

Oblíbenou službu Senior Pasy spouští i Karlovarský kraj

Karlovy Vary, publikováno 12.09.2017, autor: Richard Beneš

O Senior Pasy je mezi lidmi velký zájem - ilustrační foto | Autor: Kraj Vysočina

Senior Pasy, umožňující lidem využívat a čerpat zvýhodněné ceny za služby nebo zboží na území regionu i v dalších částech ČR, začíná nabízet Karlovarský kraj. Pasy mají podobu plastové karty nepřenosné na jinou osobu a kraj je na základě registrace vydá zdarma všem lidem ve věku od 55 let. Do konce roku by mohli držitelé Senior Pasu využívat až 63 různých slev a nabídek, nyní je jich 23.

„Doufám, že Senior Pasy přinesou našim seniorům díky zajímavým slevám spoustu podnětů k péči o jejich zdraví, k trávení volného času nebo k účasti na výletech. Chceme, aby Senior Pasy pomohly starším občanům být co nejdéle aktivní. Budeme se nyní snažit, aby se co nejvíce lidí zaregistrovalo a aby získali Senior Pas nejen prostřednictvím registračního formuláře v zářijových Krajských listech, ale i na internetových stránkách projektu. O spolupráci požádáme také všechny starosty, aby nám pomohli informace šířit,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

„Věřím, že té možnosti využije co nejvíce lidí. V jednotlivých místech na ně budou čekat zástupci kraje a společnosti Sun Drive Communications, pomohou jim vyplnit registrační lístky, nebo vysvětlí, jak se lze přihlásit později,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Petr Kubis (ANO). Bližší informace o projektu a o poskytovatelích zvýhodněných služeb najdou lidé na internetových stránkách www.seniorpasy.cz. Registrace je možná také na stránkách www.kr-karlovarsky.cz.

„V příštím roce samozřejmě budeme chtít získat další poskytovatele zvýhodněných služeb a připravit pro držitele Senior Pasu řadu akcí. Na počátku roku 2018 také plánujeme v rámci Senior Pasů poskytnout lidem z našeho regionu kompenzaci na pořízení dálniční známky ve výši poloviny její hodnoty, abychom občanům usnadnili cestování napříč krajem po D6, především z Karlových Varů do Chebu, kde nikdy nemělo dojít ke zpoplatnění úseku, který vede takzvaně odnikud nikam,“ zdůraznila hejtmanka.

Nabízené slevy prostřednictvím Senior Pasů se pohybují v rozmezí pěti až 50 procent a zaměřují se na zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, stravování, ubytování, vzdělávání, vstupy do muzeí, galerií i na spotřební nákupy. Od roku 2013 je projekt otevřen pro seniory z celé České republiky. Nyní je v něm zapojeno více než 250 tisíc seniorů a 2408 poskytovatelů.

Fotogalerie

O Senior Pasy je mezi lidmi velký zájem - ilustrační foto | Autor: Kraj Vysočina