Jsme televize vašeho kraje

Vlaková linka z Karlových Varů zamíří do Lipska, region bude mít i další nové spoje

Karlovy Vary, publikováno 13.09.2017, autor: Richard Beneš

Expresní vlaky společnosti GW Train regio posílí dopravu v Karlovarském kraji | Autor: GW Train regio

Na další regionální a přeshraniční vlaky se mohou od 10. prosince těšit obyvatelé i návštěvníci Karlovarského kraje. Nově budou mít možnost cestovat například z Karlových Varů do Lipska. Návrh na zařazení spojů do dopravní obslužnosti schválilo vedení Karlovarského kraje. Náklady na ně budou činit přibližně šest milionů korun ročně.

„Velkou novinkou je zavedení přeshraničních spojů mezi Karlovarským krajem a Saskem. Znovu tak dojde k obnovení historické trati z Karlových Varů do Lipska. Čtyři nové expresní vlaky společnosti GW Train regio by netradičně jezdily přes Kraslice tak, aby cestující mohli absolvovat i jednodenní výlet, například na nákupy. V obou směrech bude zaveden víkendový ranní a odpolední spoj. Věříme, že posílením linek na vnitrokrajských i mezistátních tratích dojde ke zlepšení kvality poskytovaných přepravních služeb drážní dopravou v regionu,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík (ANO).

Jedním z návrhů na zkvalitnění železniční dopravy v kraji je také zařazení skupiny dvou osobních vlaků, a to v pracovních dnech mezi Chebem a Karlovými Vary a z Aše do Chebu. Nově se v jízdním řádu objeví i odpolední pár vlaků mezi Karlovými Vary a Novými Hamry. Současně bude zprovozněn i zvláštní tematický vlak nazvaný „Exkurze Mattoni“. Historické vozidlo bude jezdit z Karlových Varů do Kyselky a zpět, konkrétně o sobotách a nedělích v době příštích letních prázdnin. Návrhy vycházejí ze spolupráce Karlovarského kraje a společnosti České dráhy.

Fotogalerie

Expresní vlaky společnosti GW Train regio posílí dopravu v Karlovarském kraji | Autor: GW Train regio