Jsme televize vašeho kraje

Těžce zraněnému podnapilému řidiči pomohl z hořícího vraku náhodný kolemjdoucí

Tachov, publikováno 20.09.2017, autor: Richard Beneš

Ohořelý vrak - ilustrační foto | Autor: HZSPK

Z hořícího vraku nabouraného automobilu pomohl v úterý večer náhodný kolemjdoucí těžce zraněnému řidiči. Ten by se bez cizí pomoci nedokázal z vozidla dostat ven. Nehoda se stala kolem 20.40 hodin mezi Tachovem a obcí Březí. Zachráněného motoristu teď ovšem čeká celá řada nepříjemností a nejedná se jen o jeho vážný zdravotní stav. Dechová zkouška na místě nehody totiž prokázala, že před jízdou požil alkohol. O případu informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

„Jedenapadesátiletý řidič jel s osobním vozidlem Škoda Pick up ve směru na Březí. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že řidič při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo silnici, kde v silničním příkopu čelně narazil do kmene stromu. Po nárazu vozidlo začalo hořet. Ven z auta pomohl zraněnému řidiči náhodný kolemjedoucí,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Zraněného muže z místa nehody transportoval vrtulník letecké záchranky do nemocnice. Ještě před tím s ním policisté provedli pasivní dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. Přesné ovlivnění alkoholem bude zřejmé až z rozborů odebrané krve. Vzniklou škodu na vozidle policisté odhadli na 40 tisíc korun.

Fotogalerie

Ohořelý vrak - ilustrační foto | Autor: HZSPK