Jsme televize vašeho kraje

Agresivní opilec zaútočil na zasahující záchranáře, museli se schovat do sanitky

Plzeň, publikováno 26.09.2017, autor: Richard Beneš

Na karlovarské záchranáře zaútočil agresivní opilec - ilustrační foto | Autor: ZZS KK

Brutální útok agresivního mladého muže na posádku karlovarské rychlé záchranné služby vyšetřují policisté. Události předcházela rozepře v jednom z bytů v Dalovicích, kdy měl jedenadvacetiletý muž pod vlivem alkoholu fyzicky napadnout svého tchána. Ten následkem útoku utrpěl zranění na temeni hlavy, které si vyžádalo přivolání záchranné služby.

„Přivolaná záchranná služba ošetřovala na místě zraněného muže. Agresivní mladík však začal záchranáře fyzicky a verbálně napadat, ti tak nemohli v ošetřování zraněného muže pokračovat. Mladík poté zaútočil několika ranami pěstí na záchranáře. Místo proto raději opustili, ale ani poté útok nepřestal. Agresivní útočník totiž napadl záchranáře několika údery do obličeje i před domem. Nakonec se museli záchranáři schovat v sanitním voze a tím zabránili dalšímu útoku,“ popsala řádění agresora mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Na pomoc si záchranáři přivolali policisty, kteří během chvilky zadrželi útočníka. Vzhledem k tomu, že byl pod vlivem alkoholu, odvezli ho rovnou na záchytnou stanici. V pondělí karlovarští kriminalisté obvinili mladíka z přečinu pokus ublížení na zdraví a z výtržnictví. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až pětiletý trest odnětí svobody.

Fotogalerie

Na karlovarské záchranáře zaútočil agresivní opilec - ilustrační foto | Autor: ZZS KK