Jsme televize vašeho kraje

Opilý cizinec měl najíždět autem do skupiny dívek na náměstí ve Stříbře

Plzeň, publikováno 26.09.2017, autor: Pavlína Polatová, Richard Beneš

Hlouček osob na náměstí ve Stříbře krátce po incidentu | Autor: Krimi Stříbro

Černé terénní auto mělo opakovaně najíždět v sobotu večer do skupiny převážně mladých žen na náměstí ve Stříbře. Incident se stal krátce po třetí hodině ráno jen pár metrů od místní radnice. Podle svědků řídil vůz Ukrajinec, který si ještě před příjezdem strážníků přesedl na místo spolujezdce, zatímco za volant posadil svoji přítelkyni.

Podle informace očitého svědka nasedl opilý cizinec do tmavého SUV naproti náměstí, rozjel se s troubením do hloučku postávajících lidí a srazil několik dívek. „Přímo do těch lidí najížděl a asi čtyři nebo šest holčin mělo nějaké oděrky. Potom ho nějací dva muži vytáhli z auta a jak ho vytáhli, tak ta slečna, co seděla vedle něho, sedla za volant. On pak tvrdil, že auto neřídil,“ řekl taxikář Radovan Palme.

Dívkám se naštěstí nestalo nic vážného. Měly jen drobnější poranění a byly v šoku. Když se jedna z nich snažila pomoci své sražené kamarádce, auto se znovu rozjelo. Při útěku si sedmnáctiletá dívka způsobila poranění zad.

„Policisté nejprve přijeli k oznámení o neshodách několika osob, které měly vyústit v najíždění vozidlem do lidí,“ uvedla k incidentu mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Policisté zkoumají záběry z bezpečnostních kamer a vyslýchají svědky. Žádají také další lidi, kteří incident viděli, aby se jim přihlásili.

„Ten člověk, který měl řídit auto, odmítl dechovou zkoušku a neměl doklady, takže ho policisté převezli ke ztotožnění na služebnu policie,“ komentoval událost starosta Stříbra Karel Lukeš. Podle jeho slov nejsou konflikty s cizinci ve Stříbře něčím výjimečným. „Nechci říct, že je to tady běžné. Je to tady asi jako v jiných městech, kde se potýkají s agenturními zaměstnanci,“ dodal starosta. Taxikáři se Stříbra a okolí odmítají cizince z bezpečnostních důvodů brát do svých aut jako klienty a odvážet je z barů na jejich ubytovny.

Fotogalerie

Hlouček osob na náměstí ve Stříbře krátce po incidentu | Autor: Krimi Stříbro