Jsme televize vašeho kraje

Jeden ze dvou volně pobíhajících koní na Klatovsku poškodil kopyty čelní sklo automobilu

Plzeň, publikováno 30.11.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Dvojice volně pobíhajících koní ohrožovala ve čtvrtek ráno motoristy projíždějící po silnici I/22 u obce Zavlekov na Klatovsku. Jeden splašený kůň pak poškodil kopyty čelního sklo osobního automobilu. Po majiteli koní teď pátrají policisté, informovala mluvčí Dana Ladmanová.

„Jedenašedesátiletý řidič vozu Citroen Berlingo jel v 04:40 hodin ve směru obce Kocourov na Zavlekov. Na přímém úseku, přibližně 300 metrů před odbočkou na obec Hnačov, spatřil na silnici stát dva koně. Řidič stačil před nimi zastavit. Jeden kůň se ale splašil, vykopl zadní nohy a kopytem poškodil čelní sklo i další části vozidla. Následně z místa události oba koně utekli,“ popsala neobvyklou událost na silnici mluvčí policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Motorista vyvázl bez zranění. Dechová zkouška na alkohol měla v jeho případě negativní výsledek. Na automobilu způsobil kůň škodu vyčíslenou na 15 tisíc korun. Zda utrpěla zvířata zranění není známo. Policisté zatím nezjistili majitele koní a k jejich popisu poškozený řidič uvedl, že měli hnědou barvu a zřejmě také bílé skvrny na spodní části těla. „Žádají majitele koní nebo případné svědky události, aby podali informace na dopravní inspektorát v Klatovech,“ dodala mluvčí policie.

 

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv