Jsme televize vašeho kraje

Záchranná stanice hledá nové majitele pro křečky odložené u kontejnerů s odpadem

Plzeň, publikováno 01.12.2017, autor: Richard Beneš

Odložení křečci čekají na nové majitele | Autor: DESOP

Odchytovou službu plzeňské městské policie a následně i záchrannou stanici živočichů zaměstnal nález akvária, ve kterém bylo 21 džungarských křečků. Zvířat se někdo zbavil tím nejhorším možným způsobem, i s akváriem je odložil za kontejnery s odpadem v Lábkově ulici na Skvrňanech. Hlodavce tam náhodou objevil sedmatřicetiletý bezdomovec, který o nálezu informoval strážníky.

„Po příjezdu hlídky bylo nutné pochytat některé malé hlodavce, kteří mezitím vylezli z akvária. Tři křečci byli v akváriu mrtví. Strážníci křečky předali do záchranné stanice živočichů,“ uvedla mluvčí policie Jana Pužmanová.

V akváriu byly převážně březí samice a několik čerstvě narozených mláďat. „Samice jsou před „rozsypáním“, a tak bych je co nejrychleji potřeboval předat zodpovědnějším chovatelům, aby mohly v klidu a mimo skupinu vrhnout mláďata. Jde nám doslova o každý den, jelikož chovat 18 křečků každého zvlášť opravdu nehodlám a ani nemám časový potenciál to řešit. Žádáme proto chovatele a milovníky drobných hlodavců, kteří by měli zájem o nový chovný materiál, aby nás v případě zájmu co nejdříve kontaktovali a zvíře si převzali k osvojení,“ vyzývá šéf záchranné stanice Karel Makoň.

Pracovníci záchranné stanice preferují zkušenější chovatele s patřičným chovatelským zázemím a zkušenostmi. Zvířata jsou relativně ochočená a nekoušou. Zájemci mohou kontaktovat stanici na emailu ptactvo@desop.cz a nebo SMS na mobilní telefon 777145960.

Fotogalerie

Odložení křečci čekají na nové majitele | Autor: DESOP
Odložení křečci čekají na nové majitele | Autor: DESOP
Odložení křečci čekají na nové majitele | Autor: DESOP