Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté dopadli bleskově pachatele, který se v Bolevci pokusil znásilnit ženu

Plzeň, publikováno 20.12.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Kriminalistům z Plzně se bleskově podařilo dopadnout brutálního pachatele (41), který si v Plzni vyhlédl ženu, pronásledoval ji až do místa jejího bydliště, kde se ji nakonec pokusil znásilnit. Díky aktivnímu odporu napadené nakonec pachatel utekl z místa činu jen s její kabelkou. Pachatel byl obviněn ze znásilnění, spáchaného ve stádiu pokusu, dále potom z loupeže a také z padělání a pozměnění platebního prostředku. Násilník skončil ve vazbě.

„Incident se stal 17. prosince kolem druhé hodiny ranní v Plzni v blízkosti křižovatky ulic Bolevecká a Karlovarská. Obviněný muž si vyhlédl poškozenou ženu, která šla na chodníku, chytl ji zezadu kolem těla. Žena se z jeho sevření vysmekla a utíkala směrem ke svému bydlišti. Odemkla dveře domu, v rychlosti vešla do vchodu, avšak pachatel vnikl do domu za poškozenou,“ popsala první část útoku mluvčí policie Veronika Hokrová.

V přízemí domu se násilník snažil ženu fyzicky přemoci a pokusil se ji znásilnit. Napadená žena se aktivně bránila a křikem přivolala svého manžela. Pachatel proto sebral ze země kabelku poškozené a z místa činu utekl. Vedle kreditních karet byly v kabelce také dva mobilní telefony. Policistům se podařilo bezprostředně po nahlášení případu vypátrat a zadržet pachatele nedaleko místa činu a teď už zpytuje svědomí za mřížemi vazební věznice. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv