Jsme televize vašeho kraje

Záchranáři se na Silvestra nezastavili, ošetřovali popáleniny i zranění způsobená při rvačkách

Plzeň, publikováno 01.01.2018, autor: Richard Beneš

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

O silvestrovské noci se rozhodně nenudili záchranáři v Plzeňském kraji. Od 18.30 hodin zasahovali u 129 případů, které z větší části souvisely s oslavami. Nouze nebyla o popáleniny od pyrotechniky, ale také o úrazy způsobené při různých rvačkách a v alkoholovém opojení. Server TV ZAK o výjezdech informovali mluvčí záchranky Martin Brejcha a náměstek ředitele Robin Šín.

S úrazem hrudníku skončil na chirurgii v Klatovech po rvačce muž ze Sušice. Následky další rvačky řešili záchranáři v Plzni v Masarykově ulici, kde třicetiletý muž utrpěl úraz hlavy včetně obličeje. Skončil na ORL ambulanci ve fakultní nemocnici na Borech. S úrazem hlavy převezli záchranáři do nemocnice také devětadvacetiletou ženu z Holýšova. I v tomto případě se jednalo o následky napadení. Stejně starého napadeného muže ošetřili záchranáři také na Klatovské třídě, nakonec odešel po svých. Ten měl schytat ránu baseballovou pálkou.

S vážnými popáleninami transportovali záchranáře ještě před půlnocí do nemocnice asi pětadvacetiletou ženu. Ta si doma v Plzni při pokusu o flambování způsobila popáleniny obličeje, krku a v oblasti dekoltu. Vrtulník letecké záchranné služby ji po ošetření transportoval do pražské popáleninové nemocnice. A vrtulník letěl do stejné pražské nemocnice ještě jednou. Tentokrát se jednalo o devatenáctiletého mladíka z Nové Vsi u Plzně, který si způsobil popáleniny od střelného prachu na krku a na rukou. Popáleniny od pyrotechniky utrpěl v Chanovicích na Klatovsku osmnáctiletý mladík. S puchýři na krku ho odvezla záchranka na chirurgii do Strakonic.

Na náměstí Republiky se při bujarých oslavách pobili dva bezdomovci. Jednoho z nich záchranáři odvezli na chirurgii s úrazem obličeje. Další bitka, která si vyžádala příjezd záchranářů se strhla v Horních Kozolupech. Tentokrát se jednalo o bitku rodinných příslušníků, kdy se útočilo kladivem a lahví. S tržnou ránou na hlavě odvezli záchranáři do nemocnice ve Stodu syna, jeho matka, která utrpěla ránu do hlavy kladivem transport odmítla. Do rvačky se zapojil ještě otec. A dvě opilé amazonky se také popraly v Plzni. Šestatřicetiletá žena pak skončila s řeznými ranami horních končetin na úrazové ambulanci ve fakultní nemocnici. Kolem půl sedmé ráno ošetřovali záchranáři v Lestkově na Tachovsku mladého muže. Ten byl nalezen u silnice s úrazem hlavy, který utrpěl v důsledku napadení. Byl převezen na chirurgii do nemocnice ve Stodu.

S alkoholem to v Plzni pořádně přehnala ještě před půlnocí teprve třináctiletá dívka. Zkolabovala poté, co navíc dostala ještě astmatický záchvat.

Fotogalerie

Záchranáři v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš