Jsme televize vašeho kraje

Žena omylem zapila antibiotika odvarem z marihuany a zkolabovala

Plzeň, publikováno 05.01.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Policie ČR

Policejní asistenci si vyžádali záchranáři, kteří zasahovali v Holýšově u pacientky, která měla zapít antibiotika odvarem z marihuany. U pětatřicetileté ženy došlo k intoxikaci. Policisté na místě zjistili, že odvar vypila nemocná žena omylem. Patřil totiž jejímu dvaašedesátiletému otci. O případu informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Otec pacientky policistům sdělil, že jeho dcera je nemocná a užívá předepsaná antibiotika. Ta je zapila, což netušila, odvarem z marihuany, který si otec uvařil a hrnek s tekutinou postavil na stůl do kuchyně. Záchranáři ženu s vážnými zdravotními problémy převezli do nemocnice.

„Otec nemocné ženy se přiznal k tomu, že si doma vypěstoval několik rostlin marihuany bez příslušného povolení a užíval je výhradně jako odvar proti svým zdravotním problémům. Jiným osobám odvar nepodával. V připraveném odvaru se nacházely již poslední zbytky vypěstovaných rostlin a žádné další v domě nalezeny nebyly,“ uvedla mluvčí policie Brožovoá. Policisté případ zaevidovali jako přestupek na úseku zákona o návykových látkách a senior vyvázl s pokutou.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Policie ČR