Jsme televize vašeho kraje

Policisté zadrželi zloděje, ten se pak přiznal i k loňskému loupežnému přepadení zlatnictví

Cheb, publikováno 18.01.2018, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Pachatele podezřelého z loupežného přepadení zlatnictví ve Františkových Lázních z prosince loňského roku dopadla v úterý hlídka policistů v okamžiku, kdy páchal jinou trestnou činnost. Šestadvacetiletý muž se později kriminalistům při výslechu přiznal i k loupežnému přepadení, kdy pod pohrůžkou namířenou zbraní ukradl zlaté šperky v hodnotě přesahující půl milionu korun. O případu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Kateřina Krejčí.

„Zlatnictví ve Františkových Lázních přepadl maskovaný pachatel loni 22. prosince v odpoledních hodinách. Přistoupil k prodejnímu pultu, kde začal zastrašovat pohyby rukou, ve které držel zbraň, šedesátiletou majitelku prodejny. Ta pachatele chtěla židlí vyhnat z prodejny, což se jí však nepodařilo. Při potyčce jí židli vyrazil z rukou a rozbil s ní sklo na prodejním pultu. Lupič odcizil několik plat se šperky. Následně s odcizenými šperky z prodejny utekl ke svému vozidlu a z místa odjel,“ popsala dramatické přepadení policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Jak se později ukázalo, lupič řídil auto v okamžiku přepadení i když měl zákaz řízení všech motorových vozidel. Kriminalisté stíhají podezřelého muže z Chebu za loupež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, na svědomí má více případů. Jedná se například o krádež automobilu a motocyklu.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Řízení o uvalení vazby u soudu se nakonec ale neuskutečnilo, protože na obviněného muže vydal Okresní soude v Sokolově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost. Policisté tedy muže následně eskortovali rovnou do věznice. V případě prokázání viny mu hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv