Jsme televize vašeho kraje

Piráti otevřeli v Plzni poslaneckou kancelář a pirátské centrum, kde je možné zahrát si i hry

Plzeň, publikováno 05.02.2018, autor: Richard Beneš

Zcela nové prostory Plzeňského Pirátského centra a poslaneckou kancelář pirátského poslance za Plzeňský kraj Lukáše Bartoně v Plzni U Zvonu otevřel slavnostně předseda strany Ivan Bartoš s místopředsedkyní Magdalénou Daňkovou. Chybět samozřejmě nemohl ani místní poslanec Lukáš Bartoň a předseda místního sdružení Plzeň Pavel Šrámek. | Autor: Piráti

Zcela nové prostory Plzeňského Pirátského centra a poslaneckou kancelář pirátského poslance za Plzeňský kraj Lukáše Bartoně v Plzni U Zvonu otevřel slavnostně předseda strany Ivan Bartoš s místopředsedkyní Magdalénou Daňkovou. Chybět samozřejmě nemohl ani místní poslanec Lukáš Bartoň, předseda místního sdružení Plzeň Pavel Šrámek a celá řada členů a sympatizantů. Po přestřižení pásky došlo i na rozkrajování slavnostního dortu a zaznělo i několik skladeb hraných na akordeon v podání předsedy strany Ivana Bartoše.

,,Centrum v Plzni má sloužit jako místo pro setkávání Pirátů s veřejností a má všestranné využití. Plánují se zde besedy, dny deskových her, přednášky zajímavých hostů, zasedání krajských schůzí, workshopy,” uvedl předseda MS Plzeň Pirátů Pavel Šrámek.

Kancelář bude otevřena pro veřejnost v poslaneckých týdnech, nebo v poslaneckém dni, což je každé pondělí. „Minimálně asistentka poslance, nebo já osobně zde budu přítomen. To samozřejmě platí i pro objednané schůzky. Vedlejší pirátské centrum bude otevřeno přes týden častěji. Zatím řešíme koordinátora, který bude mít centrum na starosti,“ řekl poslanec Lukáš Bartoň. Jak už bylo řečeno, centrum U Zvonu bude otevřeno pro veřejnost, bude mít i volnočasový charakter, kam si mohou lidé chodit popovídat a zahrát si třeba i hry. Je samozřejmě určeno i pro krajské schůze a pro schůze místního sdružení. Piráti plánují centrum i nadále vylepšovat a přizpůsobit ho aktuálním potřebám strany a krajského sdružení.

V současné době mají Piráti v Plzeňském kraji mají kolem 40 členů, větší množství sympatizantů a registrovaných příznivců. „Naše síla je více v těch registrovaných příznivcích, není třeba být členem Pirátů. Měli jsme po volbách větší zájem o členství. Řekli jsme, že budeme za členy přijímat lidi, se kterými se blíže seznámíme. Je pravda, že potom co jsme toto oznámili, tak po jedné až dvou schůzkách zájem trochu opadl. Nicméně máme tady některé lidi, kteří vytrvali a ty přijmeme za členy. Máme hodně zájemců o to, aby s námi byla navázána spolupráce v komunálních volbách. Krajské sdružení má na starosti aktuálně komunální volby v celém kraji mimo Plzeň město a mimo Tachovsko, kde jsou místní sdružení,“ vysvětlil Lukáš Bartoň.

Zatím se Piráti úplně nerozhodli, zda budou v regionu kandidovat sami, nebo s někým dalším na společné kandidátce. „Záleží na dohodách. Řekl bych, že tady v Plzni se to spíše jeví na to, že budeme kandidovat sami. Ještě jsme nenašli žádného koaličního partnera, který by nám vyhovoval. Obecně mohu říci, že není velká vůle jít do koalice s některou ze současných parlamentních stran,“ dodal poslanec Bartoň.

Fotogalerie

Zcela nové prostory Plzeňského Pirátského centra a poslaneckou kancelář pirátského poslance za Plzeňský kraj Lukáše Bartoně v Plzni U Zvonu otevřel slavnostně předseda strany Ivan Bartoš s místopředsedkyní Magdalénou Daňkovou. Chybět samozřejmě nemohl ani místní poslanec Lukáš Bartoň a předseda místního sdružení Plzeň Pavel Šrámek. | Autor: Piráti