Jsme televize vašeho kraje

Jan Baránek ukončil ve čtyřiadvaceti letech fotbalovou kariéru

Plzeň, publikováno 05.02.2018, autor: Miroslav Brož

Jan Baránek ukončil ve čtyřiadvaceti letech profesionální kariéru. | Autor: FCVP

Dlouhotrvající zdravotní problémy s kolenem donutily obránce FC Viktorie Plzeň Jana Baránka ukončit ve čtyřiadvaceti letech fotbalovou kariéru. Vedení klubu to dnes oznámilo na svém webu. Urostlý obránce s Viktorií slavil zisk dvou mistrovských titulů a byl důležitým členem mistrovského kádru.

Podstoupil několik operací, poctivě rehabilitoval, makal na návratu na zelený trávník. Bohužel poraněné koleno bylo proti. „Pořád jsem věřil, že se vše zlepší a budu se moci vrátit. Po konzultaci s lékaři jsem však dospěl k rozhodnutí, že jediným správným řešením je ukončit profesionální kariéru,“ vysvětlil Jan Baránek.


Samozřejmě je to pro mě velmi těžké a bolestné rozhodnutí, nicméně zdraví je pro každého z nás na prvním místě. Chtěl bych poděkovat Viktorce, že mě i během rekonvalescence podporovala a stála za mnou. Nyní už to ale nemělo význam protahovat,“ dodal čtyřiadvacetiletý fotbalista, jenž se s klubem dohodl na ukončení spolupráce k 31. lednu.
 
Jan Baránek odehrál za Viktorii 39 ligových zápasů, v nichž vstřelil 5 gólů. K tomu přidal i 9 zápasů v rámci evropských pohárů. Naposledy nastoupil 30. října 2016 do závěrečných minut zápasu s Duklou Praha, od té doby jej provází vleklé zranění kolene. 

Fotogalerie

Jan Baránek ukončil ve čtyřiadvaceti letech profesionální kariéru. | Autor: FCVP