Jsme televize vašeho kraje

Indiáni vyhráli základní část extraligy a podruhé v historii slaví zisk Prezidentského poháru

Plzeň, publikováno 01.03.2018, autor: Miroslav Brož

Indiáni dvě kola před koncem základní části slaví zisk Prezidentského poháru | Autor: ČTK

Dvě kola před koncem základní části mohou Škodováci slavit. Ve středečním zápase porazili Kometu Brno 5:4 po nájezdech a osmibodový náskok na druhý Hradec Králové jim zaručuje zisk cenné trofeje. Prezidentský pohár putuje na západ Čech podruhé v historii klubu.

Současný kádr pod taktovku Martina Straky navázal na úspěšný rok 2010, kdy se trofej prezidenta hokejového svazu udělovala poprvé a Indiáni tehdy vyhráli. Prezidentským pohárem ale nic nekončí. Spíše naopak. „U nás to není tolik o bodech, ale o takové té herní pohodě a hlavně, abychom neusnuli na vavřínech. Sezóna teprve začíná,“ říká Petr Kadlec.

Škodovka se díky vítězství v základní části podruhé v historii kvalifikovala do bojů Ligy mistrů, ty ovšem nyní nejsou pro modrobílé tématem dne. „Tak trochu nijak nyní tuto skutečnost nevnímáme. Z pohledu toho, že je to až příští sezónu, tak teď máme jiné cíle,“ uzavírá zkušený obránce Petr Kadlec.

Indiány čekají do konce základní části ještě dva zápasy. V pátek pod Ještědem proti Bílým tygrům a v neděli zvednou nad hlavu prezidentský pohár po zápase se ševci ze Zlína.

Fotogalerie

Indiáni dvě kola před koncem základní části slaví zisk Prezidentského poháru | Autor: ČTK