Jsme televize vašeho kraje

Na šumavském Špičáku končí o Velikonocích po 117 dnech provozu lyžařská sezóna

Plzeň, publikováno 28.03.2018, autor: Richard Beneš

Na Šumavském Špičáku končí lyžařská sezóna o Velikonocích | Autor: Richard Beneš

Naposledy v této zimní sezóně mohou vyrazit lyžaři o Velikonocích do areálu na šumavském Špičáku. Ve středu ráno na Špičáku překvapivě opět sněžilo, teploty se pohybovaly v rozmezí od minus tří stupňů Celsia na vrcholku, do rovné nuly u nástupní stanice na lanovku. Velikonoční lyžování tak slibuje bílé loučení s letošní zimní sezonou, která končí 2.dubna na celkových 117 dnech provozu.

„Lyžovat se bude na hlavních sjezdovkách obsluhovaných čtyřsedačkovou lanovkou, tedy na jedničce Turistické, dvojce U zalomeného a Slalomové trojce. Samozřejmě otevřena zůstane i rodinná Spodní Šance s „fanlajnou“ i snowpark na Lubáku, což je v této době docela rarita, že ještě vydržely. Ty mají své vlastní vleky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík k nabídce areálu na začínající Velikonoce.

Jinak na všech otevřených sjezdovkách leží stále 50 – 70 centimetrů sněhu. Návštěvnost v pracovních dnech tohoto týdne byla slabá, ale o svátcích se velmi pravděpodobně zvedne. Například minulý víkend tady každý z obou dnů lyžovalo přes 1000 lidí. „Středisko nepřipravilo o Velikonocích žádný speciální program, poslední dny této zimy patří jenom lyžování a snowboardingu,“ dodal Vladimír Kasík.

Fotogalerie

Na Šumavském Špičáku končí lyžařská sezóna o Velikonocích | Autor: Richard Beneš