Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Odložená oprava mostu v Doubí začne 25. dubna, průchod pro pěší nebude možný

Karlovy Vary, publikováno 17.04.2018, autor: Richard Beneš

Odložená oprava mostu v Doubí začne ve čtvrtek | Autor: Karlovarský kraj

Na základě aktuálního jednání mezi městem Karlovy Vary, Karlovarským krajem a zhotovitelem stavby vzešla dohoda o tom, že úplná uzavírka mostu v Doubí začne až 25. dubna. Do té doby vydá krajský úřad rozhodnutí o této věci ve správním řízení. Průchod pěších nebude možný. Aby se lidem usnadnil pohyb v oblasti mezi Doubím a Tašovicemi, zavede se v místě autobusová doprava po objízdné trase. O jízdním řádu budou lidé informováni v nejbližší době.

„Jsem rád, že se na dnešním jednání podařilo najít alespoň tu možnost, že bude pro občany Karlových Varů a okolí zavedena autobusová doprava mezi Doubím a Tašovicemi. Magistrát města se mohl během plánování uzavírky už mnohem dříve vyjádřit, že chce průchod pro pěší zachovat, ale zareagoval až po námitkách a dotazech občanů,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

„Nechceme v žádném případě jakkoliv zdržovat nebo prodlužovat rekonstrukci mostu. Proto jsme s přihlédnutím na četné podněty obyvatel čtvrtí Tašovice a Doubí iniciovali zavedení kyvadlového spoje pro obyvatele, kteří při cestách do zaměstnání, škol a k lékaři přecházejí Doubský most pěšky. Zachovali jsme se konstruktivně, v zájmu obyvatel města i v zájmu bezpochyby potřebné a bezproblémové rekonstrukce mostu. Proto mě mrzí, že ze strany krajského úřadu a zástupců kraje jsme opakovaně obviňováni z průtahů ve správním řízení vedené krajským úřadem,“ uvedl 1. náměstek karlovarského primátora Čestmír Bruštík. „Město námitku k zajištění průchodu pro pěší vzneslo po té, co bylo zjevné, že nikdo jiný tento podnět v rámci zahájeného řízení nechce uplatnit,“ podotýká náměstek Bruštík.

Po dobu uzavírky Doubského mostu bude od 18. 4. 2018 jako náhrada za uzavření mostu pro pěší v provozu kyvadlový spoj mezi zastávkami Doubský most a U Zámečku. Doprava bude zdarma a bude zajištěna v pracovních dnech v časech od 6:50 do 8:00 hodin a od 12:30 do 14:30 hodin. Spoj bude provozovat Dopravní podnik Karlovy Vary.

Běžná dopravní obslužnost Tašovic linkami MHD zůstane zachována v plné míře. Doprava dětí z této lokality do škol budou nadále zajišťovat školní spoje, které jezdí ráno z Tašovic bez přestupu k ZŠ 1. máje ve Dvorech a dále k ZŠ Poštovní v Tuhnicích a ZŠ Dukelských hrdinů a v odpoledních hodinách zpět. Na trase Doubí - ZŠ 1. máje ve Dvorech a zpět budou nasazeny náhradní spoje v rámci jízdního řádu č. 16. Pro zabezpečení přepravy cestujících ve večerních hodinách dojde i k úpravě trasy linky č. 52, která pojede po své trase od Tržnice do Dvorů, odkud se vrátí na Plzeňskou ulici a dále bude pokračovat do Doubí.

Fotogalerie

Odložená oprava mostu v Doubí začne ve čtvrtek | Autor: Karlovarský kraj