Jsme televize vašeho kraje

Lidé mohou letos prozkoumat při oblíbené akci 18 plzeňských dvorků

Plzeň, publikováno 19.04.2018, autor: Richard Beneš

Plzeňské dvorky ukrývají mnohdy překvapivě malebná zákoutí | Autor: Plzeňské dvorky

Čím dál více populárnější akce Plzeňské dvorky už doslova klepe na dveře. Veřejnost se může těšit na další návštěvu jindy nepřístupných vnitrobloků už 19. května v době od 10.00 hodin do 18.00 hodin. Organizátoři tentokrát pozvou návštěvníky na 18 dvorků. Patnáct z nich se nachází přímo v historickém centru města, lidé mohou ovšem zavítat i do širšího centra, konkrétně do Plachého 10, Tylovy 33 a do parku Miroslava Horníčka.

„Podrobný program bude zveřejněn na začátku května. Dvorky může každý navštívit individuálně po celý den. Ale již nyní zveme všechny zájemce na komentované prohlídky, které se vždy těší velkému zájmu. Připravili jsme si dva okruhy, ten velký zahrnuje 15 dvorků v centru v ceně 100 korun. Malý okruh bude stát 70 korun a jde o návštěvu dvorků mimo centrum města,“ řekla Alena Kozáková, výkonná ředitelka Nadace 700 let města Plzně, která akci pořádá.

Vstupenky lze zakoupit od 23. dubna v Muzeu strašidel na náměstí Republiky 33. „Trasy nejsou zcela bezbariérové, nedoporučujeme je osobám se sníženou mobilitou a nedoporučujeme brát s sebou psy, do některých prostor je jim vstup zakázán,“ dodala Alena Kozáková.

Fotogalerie

Plzeňské dvorky - ilustrační foto | Autor: Plzeňské dvorky
Plzeňské dvorky ukrývají mnohdy překvapivě malebná zákoutí | Autor: Plzeňské dvorky