Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni podepsali čtvrtou posilu, mistry posílí v záloze ex-slávista Pavel Bucha

Plzeň, publikováno 09.07.2018, autor: Richard Beneš

Pavel Bucha působil ještě nedávno ve Slávii | Autor: Slavia Praha

Nová posila míří do mistrovské FC Viktoria Plzeň. Na čtyři roky podepsala Vikrotie dvacetiletého záložníka Pavla Buchu, jakožto volného hráče bez registrované profesionální smlouvy. Až doposud Bucha působil ve Slávii, ale s klubem se rozkmotřil a vypověděl smlouvu, s čímž pražský celek nesouhlasí a hodlá se bránit právní cestou.

„Pavel Bucha se po dopoledním podpisu smlouvy ihned přesunul za týmem na rakouské soustředění, kde se zapojí do tréninkového procesu. Celá záležitost se urodila velmi rychle, nicméně shoda s trenérským týmem Viktorie byla jednoznačná. Pavel Bucha je prototypem moderního středního záložníka, který zvládá na vysoké úrovni veškeré herní činnosti. Viktorii čeká během podzimu boj na třech frontách, dostatečně kvalitní a široký kádr je nezbytností,“ uvedl k podpisu nové posily generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pavel Bucha tak již bude trenéru Pavlu Vrbovi k dispozici pro nadcházející dva přípravné zápasy v rámci rakouského soustředění. Již v úterý nastoupí viktoriáni proti Innsbrucku, v sobotu je pak čeká generálka s Dynamem Kyjev. Mladý záložník je celkově čtvrtou letní posilou Viktorie po příchodech záložníků Ubonga Ekpaie s Romanem Procházkou a obránce Luďka Pernici.

Slavia se k přestupová záležitosti vyjádřila na Twitteru s tím, že obdržela výpověď smlouvy Pavla Buchy. „Hráč následně přestal plnit smluvní povinnosti k SK Slavia Praha, respektovat pokyny nadřízených a neúčastnil se treninků. Klub s výpovědí smlouvy ani bezprecedentním postupem hráče a jeho agentů nesouhlasí,“ uvedli sešívaní na svém twitterovém účtu.

Fotogalerie

Pavel Bucha působil ještě nedávno ve Slávii | Autor: Slavia Praha