Jsme televize vašeho kraje

Fakultní nemocnice pořídila pro kliniku zobrazovacích metod nové přístroje za téměř 50 milionů

Plzeň, publikováno 13.08.2018, autor: Richard Beneš

Multidetektorový počítačový tomograf | Autor: FN Plzeň

Špičkovou moderní techniku za 49,3 milionu korun nakoupila Fakultní nemocnice Plzeň. Přístrojové vybavení nemocnice tak rozšiřuje multidetektorový počítačový tomograf, skiagraf, skiaskopicko-skiagrafický komplet, pojízdný RTG skiagraf s přímou digitalizací. Přístroje nemocnice zakoupila do borského areálu Kliniky zobrazovacích metod v rámci 31. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu Projekt Obnova a modernizace zobrazovací techniky návazné péče.

„Nové technologie přináší zásadní kvalitativní posun zejména ve zvýšení rychlosti vyšetření a snížení expoziční dávky u pacientů i personálu. Osm moderních přístrojů z 85 procent financuje Evropský fond pro regionální rozvoj a z 15 procent státní rozpočet,“ informoval ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Podle ředitele Šimánka obnova zobrazovací techniky v areálu FN Plzeň-Bory významným způsobem přispívá ke zkvalitnění péče o nemocné s interními onemocněními, včetně pacientů v oboru všeobecné chirurgie a traumatologie, urologie, pneumologie, geriatrie a také následné péče. „Díky těmto technologiím se diagnostika a celková péče posouvá výrazně dopředu,“ dodal Šimánek.

Fotogalerie

Skiaskopicko-skiagrafický komplet s přímou digitalizací | Autor: FN Plzeň
Multidetektorový počítačový tomograf | Autor: FN Plzeň
Pojízdný RTG skiagraf s přímou digitalizací a bezdrátovým detektorem | Autor: FN Plzeň
Skiagrafie s přímou digitalizací | Autor: FN Plzeň