Jsme televize vašeho kraje

Do Dvorany slávy hejtmana Plzeňského kraje vstoupili hokejista, herečka a architekt

Plzeň, publikováno 18.09.2018, autor: Richard Beneš

Tuto trojici osobností z Plzeňského kraje uvedl hejtman do dvorany slávy | Autor: Plzeňský kraj

Tři známé osobnosti regionu z oblasti umění a sportu vstoupily v úterý do Dvorany slávy hejtmana Plzeňského kraje. Dvorana slávy tak dospěla do svého již jubilejního desátého ročníku. Ocenění mohou získat lidé, kteří se narodili nebo jsou spjati s Plzeňským krajem. Svojí pracovitostí, houževnatostí, profesionalitou, ale i morálními a lidskými vlastnostmi překračují jeho hranice. Do Dvorany slávy vstoupilo dosud 37 osobností.

Významný architekt a veřejně činný člověk Jan Soukup, hokejový obránce, olympijský vítěz z Nagana 1998 a asistent trenéra Jaroslav Špaček a herečka Divadla J. K. Tyla v Plzni Monika Švábová, to je trojice osobností, kterou letos uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard do pomyslné Dvorany slávy. Ocenění z rukou hejtmana převzali pamětní list a charakteristický kámen – achát.

„Je mi ctí každoročně uvést do Dvorany slávy osobnosti, které dokázaly uskutečnit svůj životní sen a zároveň jsou příkladem pro ostatní, osobnosti, které nás ostatní inspirují a vždy posunují o kousek dál. Jsou to vzory nejen pro mladé, ale pro nás pro všechny,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD), který byl sám v roce 2015 do Dvorany slávy uveden.

Fotogalerie

Tuto trojici osobností z Plzeňského kraje uvedl hejtman do dvorany slávy | Autor: Plzeňský kraj