Jsme televize vašeho kraje

Další slavnostní stříhání pásky, tentokrát před KD Šeříkovka

Plzeň, publikováno 28.09.2018, autor: Richard Beneš

Stříhání pásky před KD Šeříkovka | Autor: MO Plzeň 2

Další stavbou, kterou se téměř zázračně podařilo dokončit zrovna týden před volbami je Kulturní dům Šeříkovka. U slavnostního stříhání pásky se tam mačkala celá řada komunálních politiků i členů vedení města a to napříč politickým spektrem. KD Šeříkovka nabídne návštěvníkům od sezóny podzim 2018 větší komfort a nové modernizované zázemí. Letošní rekonstrukce obsáhla rozšíření šatny, výstavbu nového sociálního zařízení a výstavbu nového baru. Šeříkovka prochází postupnou obnovou už několik let.

Stavební úpravy kulturního domu byly rozděleny do několika fází. Dokončeno už je pět ze šesti etap. Výraznou proměnou prošla Šeříkovka již v roce 2015, kdy se rekonstruoval velký sál. Díky tomu se výrazně zvýšila jeho kapacita.

Úpravy kulturního domu Šeříkovka byly rozloženy do šesti etap. Rekonstrukcí už prošla restaurace, kuchyně, celé první patro a výraznou proměnu zaznamenal velký sál. Na navýšenou kapacitu jsme zareagovali i v následné fázi úprav, kdy obvod nechal zpracovat projektovou dokumentaci na přístavbu. Ta zahrnuje rozšíření šatny a sociálního zařízení pro návštěvníky, dále možnost instalace dalšího výčepu pro velký sál a přístavbu kanceláře pro správce budovy," uvedl starosta Lumír Aschenbrenner (ODS).

Poslední etapa rekonstrukcí byla zahájena 1.6. 2018 a ukončena 26.9. 2018. „Cena přístavby vyšla na necelých sedm milionů korun. V letech 2013 až 2018 bylo do modernizace kulturního domu Šeříková investováno celkem 27 milionů korun," vypočítal místostarosta Jan Fluxa (TOP 09).

Vedení radnice má v plánu v příštích letech provést ještě zateplení fasády a střechy. „Tím bude završena poslední šestá fáze úprav. Kulturní dům pak bude plně vyhovovat současným trendům a požadavkům na kulturní zařízení tohoto typu,“ doplnil místostarosta Roman Andrlík (ČSSD).

Fotogalerie

Stříhání pásky před KD Šeříkovka | Autor: MO Plzeň 2
Stříhání pásky před KD Šeříkovka | Autor: MP Plzeň 2
Stříhání pásky před KD Šeříkovka | Autor: MO Plzeň 2