Jsme televize vašeho kraje

Kancelář ČSSD v Rokycanech navštívil zloděj, ukradl jen jogurt a nápoje

Rokycany, publikováno 29.10.2012, autor: Richard Beneš

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Sídlo okresního vedení ČSSD v Rokycanech navštívil neznámý pachatel, který se do objektu kanceláře dostal za pomoci násilí přes rozbitou skleněnou výplň dveří minulý pátek v odpoledních hodinách. Mluvčí rokycanské policie Jana Tomková pro server Regionpodlupou.cz v pondělí uvedla, že zloděj z kanceláře odcizil jen jogurt a nealkoholické nápoje, které našel v lednici.

„Pachatel se do kanceláře dostal poté, co překonal vstupní dveře. Prostory prohledal a odcizil jen potraviny a nápoje. Celkové škody, které po sobě zanechal, byly vyčísleny na částku přesahující 500 korun. Případ nyní vyšetřují policisté Obvodního oddělení Rokycany pro podezření ze spáchání přečinu krádež,“ uvedla k případu mluvčí policie Tomková.

 Nezvaná návštěva v kanceláři překvapila předsedu rokycanské ČSSD Josefa Bauma. Podle jeho slov je podivné, že si pachatel v objektu, kde sídlí vedle ČSSD i další firmy, vybral právě kancelář poltické strany. Ostatní kanceláře zůstaly netknuté. Zajímavá je i doba, kdy se vloupání stalo. Pachatel do kanceláře vnikl mezi třetí a pátou hodinou odpoledne.

Sociální demokraté z Rokycanska o sobě dali vědět letos v létě, když na své okresní konferenci nechali vyloučit sedm jejích členů za to, že před rokem a půl podepsali dopis kritizující poměry a nedemokratické praktiky ve vedení ČSSD na Rokycansku. Krajské vedení ČSSD vyloučení sedmi nespokojenců, mezi nimiž je i starosta Rokycan Vladimír Šmolík, nebo bývalý místopředseda Sněmovny František Brožík, odmítlo posvětit. Všichni vyloučení se proti verdiktu odvolali a jejich případem se bude zabývat krajská konference ČSSD, která proběhne až v lednu příštího roku. Až do té doby mají rebelové členství pozastavené.

V Rokycanech jsou dvě skupiny sociálních demokratů, které spolu mají dlouhodobě nějaké spory, které se obvykle vyhrocují před volbami, jak se stalo i tentokrát. „Řeší se tam záležitost, která je stará rok a půl. Nemyslím si, že patří k tradicím sociální demokracie, ukončovat členství za tento typ provinění. Bohužel ty vztahy jsou tam natolik vyhrocené, že tam došlo až k ukončení a následnému pozastavení členství sedmi lidem,“ uvedl k situaci na Rokycansku krajský šéf ČSSD, hejtman Milan Chovanec. Podle jeho slov mají Rokycany na papíře 220 členů, ale o vyloučení zmíněných sedmi lidí rozhodlo pouhých 38 členů. Existovalo proto důvodné podezření, že počet členů je jen papírový stav a jsou tam černé duše.  

Krajské vedení ČSSD proto rozhodlo po diskusi s předsedou strany o přeregistraci členů v celém rokycanském okresu. První kolo přeregistrace proběhlo v těchto dnech a druhé kolo se uskuteční začátkem listopadu. Výsledky přeregistrace pak ukáží, kolik skutečných členů mají sociální demokraté na Rokycansku. Celá ČSSD má v Plzeňském kraji přes 1100 lidí. 

Fotogalerie

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz