Jsme televize vašeho kraje

ODS v regionu volí před víkendovým kongresem kandidáty na vedení strany

Plzeňský kraj, publikováno 30.10.2012, autor: Richard Beneš

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

O svých kandidátech na post předsedy a místopředsedů ODS už má jasno více jak polovina oblastních sdružení v Plzeňském kraji. Ve středu a ve čtvrtek budou o kandidátech před nadcházejícím sobotním kongresem ODS jednat oblastní sdružení z Klatov, jižního Plzeňska a Plzně. Pouze v Rokycanech zatím navrhli členové ODS na post předsedy Petra Nečase. Krajský předseda Jiří Pospíšil je pro své oblasti jednoznačným kandidátem na místopředsedu strany.

Na post místopředsedů ODS navrhli účastníci oblastního sněmu ze severního Plzeňska Jiřího Pospíšila, dále pak senátora Jaroslava Kuberu a předsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslavu Němcovou. „Na předsedu jsme nenavrhli žádného kandidáta,“ uvedla v úterý pro server Regionpodlupou.cz oblastní manažerka Jaroslava Šedivcová.

Naopak v Rokycanech mají jasno i o předsedovi ODS, kterým by měl na základě hlasování dvou třetin přítomných členů zůstat Petr Nečas. „Na místopředsedy navrhujeme Jiřího Pospíšila a Jaroslava Kuberu,“ potvrdil předseda oblastního sdružení z Rokycanska Jan Šašek.

Do funkce předsedy strany nepodpořili účastníci oblastního sněmu ODS v Domažlicích žádného kandidáta. Důvěru dostal na funkci místopředsedy strany Jiří Pospíšil a na posty dalších místopředsedů navrhli domažličtí Miroslavu Němcovou a ministra průmyslu Martina Kubu.

Další variantu kandidátů na vedení ODS přineslo jednání oblastního sněmu v Tachově. Tachovští členové by rádi v čele ODS viděli Jiřího Pospíšila. Do funkcí místopředsedů pak navrhují Jaroslava Kuberu, Miroslavu Němcovou a také prezidentského kandidáta Přemysla Sobotku. Pro server Regionpodlupou.cz to uvedla oblastní manažerka ODS Věra Šašková.

Lze předpokládat, že další návrhy na členy vedení padnou na jednání oblastních sněmů z Klatovska, jižního Plzeňska i Plzně města, které proběhnou do konce týdne. Jasno pak bude o víkendu, kdy se v Brně uskuteční dvoudenní 23. kongres ODS. Kongres bude zahájen v sobotu v 10.00 hodin a podle předpokladů by měl skončit až v neděli večer. 

Fotogalerie

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz