Jsme televize vašeho kraje

Seniorku (79) přepadl, zbil a okradl brutální zloděj přímo v jejím plzeňském bytě

Plzeň, publikováno 07.01.2019, autor: Pavlína Polatová, Richard Beneš

Seniorku přepadl brutální zloděj přímo v jejím přízemním bytě | Autor: TV ZAK

Doslova hororový zážitek má za sebou seniorka Marie H. (79), kterou o víkendu přepadl brutální zloděj. Na celém případu je šokující skutečnost, že přepadení se stalo přímo v bytě ženy v Plzni na Slovanech. Pachatel ji doma večer přepadl v okamžiku, kdy seděla a sledovala televizi. Náhle se za jejími zády zjevil neznámý muž, který byl hodně agresivní a požadoval vydání peněz i dalších cenností.

„Začal mi svítit takovou silnou baterkou do obličeje. Křičel, ať mu dám peníze a zlato. Byl to Slovák,“ popsala okamžiky hrůzy přepadená žena. Pachatel se do bytu v přízemí dostal oknem, které vykopl. Statečná žena se nezalekla a snažila se ubránit. Z nerovného souboje si odnesla řadu zranění a modřin. Ty nejviditelnější jsou v obličeji.

„Začal mě mlátit, já se mu snažila tu baterku vytrhnout a on mi sekl jako karate do krku. Chtěl mi vzít i náušnice, ale já mu řekla, že nejsou zlaté. Natrhl mi i ucho, když se je pokoušel strhnout,“ říká s pláčem přepadená žena, která po nerovném souboji nevidí na jedno oko. Otřesný zážitek rozhodně nepomohl ani jejímu nemocnému srdci.

Když násilník prohledával druhou místnost, pro jistotu důchodkyni vytrhl telefon, aby jí zabránil přivolat si pomoc. Netušil ale, že jeho oběť má ještě jeden telefon. Pomocí druhého telefonu se v jednom okamžiku podařilo ženě oznámit přepadení a přivolat si pomoc. Policisté pak byli na místě během několika málo minut. Zloděj se zalekl, vyskočil zadním oknem a utekl přes zahrady. Ukradl šperky a hotovost za téměř 11 tisíc korun. Násilník byl prý asi 180 cm vysoký a mohlo mu být kolem 35 let. Na rukou měl rukavice a obličej maskoval kapucí.

Seniorka může mít podle odborníků z ošklivého zážitku vážné psychické následky. „Ve svém vlastním bytě, který pro ni vlastně znamená bezpečí, byla napadená, takže to je situace hodně těžko řešitelná,“ uvedl psychoterapeut Miroslav Jirman. Podle síly útoku vedeného proti bezbranné staré osobě se může jednat o nebezpečného psychopata, který může svůj čin kdykoliv zopakovat. A to i s daleko větší razancí.

V případě dopadení a prokázání viny může soud za loupežné přepadení seniorky uložit až desetiletý trest vězení.

 

Fotogalerie

Seniorku přepadl brutální zloděj přímo v jejím přízemním bytě | Autor: TV ZAK
Podobné modřiny má po brutálním přepadení žena na různých částech těla | Autor: TV ZAK
Žena bydlí v přízemním bytě | Autor: TV ZAK