Jsme televize vašeho kraje

Senior (82) jel na dálnici D5 v protisměru a čelně se srazil s dalším autem, v nemocnici pak zemřel

Rokycany, publikováno 14.02.2019, autor: Richard Beneš

Na dálnici D5 se srazily dva automobily | Autor: Policie ČR

Provoz na dálnici D5 ochromila ve čtvrtek odpoledne vážná nehoda. Na 60,5 kilometru ve směru z Prahy na Rozvadov se u čerpací stanice nedaleko sjezdu na Rokycany čelně střetly dva osobní automobily. Z jednoho automobilu zůstalo po nehodě jen zcela zdemolované torzo. V každém automobilu cestoval jeden muž. Oba utrpěli vážné zranění. Starší muž v nemocnici na následky zranění zemřel, mladší řidič zůstává v kritickém stavu.

„V levém jízdním pruhu se čelně střetla vozidla značky Škoda Octavia a Peugeot. Dálnice ve směru na Rozvadov byla uzavřena,“ informovala o nehodě mluvčí policie Iveta Kořínková. Z obou havarovaných vozů vyprostili hasiči jejich řidiče, který tam po střetu zůstali zaklíněni. „Mnohočetná poranění utrpěl řidič (82), kterého jsme transportovali pozemní cestou do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem. Do stejné nemocnice putoval v kritickém stavu a se zajištěnými dýchacími cestami i druhý zraněný muž (25),“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Policie teď na místě pracují na objasnění vážní nehody. Viníkem tragické nehody byl senior, který vjel na dálnici do protisměru a pak pokračoval v jízdě ještě několik kilometrů až do osudné srážky.

Složky IZS zasahovaly už ve čtvrtek ráno také u nehody na silnici mezi obcemi Úterý a Olešovice na severním Plzeňsku. Krátce po sedmé hodině ranní se tam v zátočině čelně srazil autobus s osobním automobilem. Záchranáři převzali do své péče jednu zraněnou osobu, která cestovala v automobilu. V autobusu byli v době nehody dva pasažéři, kteří vyvázli bez zranění. O nehodě informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Fotogalerie

Na dálnici D5 se srazily dva automobily | Autor: Policie ČR
Jeden z automobilů jel po dálnici v protisměru | Autor: Policie ČR
Srážka autobusu s osobním automobilem poblíž Úterý | Autor: HZSPK
Srážka autobusu s osobním automobilem poblíž Úterý | Autor: HZSPK
Srážka autobusu s osobním automobilem poblíž Úterý | Autor: HZSPK