Jsme televize vašeho kraje

Exploze chemického blesku u historického fotoaparátu vážně zranila při masopustu mladého fotografa

Mladotice, publikováno 23.02.2019, autor: Richard Beneš

Záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Tak to tady ještě nebylo! Opravdu kuriózní zranění si v sobotu odpoledne způsobil šestadvacetiletý muž při masopustním veselí v Mladoticích na severním Plzeňsku. Muž při masopustu používal starý fotoaparát, kterým se fotilo na začátku minulého století. Pro docílení ještě většího efektu používal nejstarší „blesk“ kdy se ručně zapaloval hořčíkový prášek. Tato látka bohužel muži při neodborné manipulaci explodovala v ruce a způsobila mu devastující zranění ruky a hrudníku.

Záchranáři původně dostali v 17.21 hodin informaci o explozi podomácku vyrobené pyrotechniky, která měla zranit jednoho muže. „Nejednalo se o pyrotechniku, nýbrž o dobový fotoaparát, který měl muž v ruce a při masopustní události měl s tímto pořizovat fotografické snímky. V době, kdy muž plnil svůj aparát chemickou sloučeninou, aby docílil blesku, mu tento v ruce následně explodoval a zranil ho,“ popsala událost mluvčí policie Veronika Hokrová.

„Muže záchranáři s vážnými zraněními transportovali pozemní cestou na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, pacient byl při vědomí,“ sdělila mluvčí záchranky Mária Svobodová. Exploze měla muži utrhnout ruku v zápěstí. Výbuch mu také pohmoždil horní část těla. Policie teď případ vyšetřuje.

Fotogalerie

Záchranka v akci - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš