Jsme televize vašeho kraje

Policisté naháněli na Plzeňsku motoristu, který má zákaz řídit, nereagoval ani na střelbu

Plzeň, publikováno 28.02.2019, autor: Richard Beneš

Motorista se zákazem řízení ujížděl před policejní hlídkou - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Policejní honička se střelbou se odehrála ve středu časně ráno poblíž obce Skočice na Plzeňsku. Z lesa tam vyjel přímo před policejní hlídku vůz značky Audi A3. Policisté vůz zastavili předepsaným způsobem a se světelným nápisem "STOP POLICIE." Muž za volantem výzvu nejprve uposlechl, pak se ale zase rozjel, začal hlídce ujíždět směrem do obce Skočice a na pokyny policistů nereagoval. Ti začali vůz pronásledovat.

„Řidič (36) objel ve Skočicích kapli a pokračoval v jízdě opět do lesního porostu ve směru na obec Roupov, pak se vydal přes účelovou komunikaci zpět na obec Skočice. Pronásledované vozidlo jezdilo z jedné obce do druhé. Řidič pak nezvládl řízení vozidla při odbočování k bytovým domům ve Skočicích a havaroval,“ popsala honičku mluvčí policie Iveta Kořínková.

Motorista se ovšem nehodlal vzdát, vyběhl z auta a začal utíkat směrem k poli podél bytového domu. Policista při pronásledování utíkajícího řidiče vyzval k zastavení slovy "policie stůj" na což on nereagoval. Prchajícího pak nezastavil ani varovný výstřel do vzduchu. „Hlídka muže pronásledovala a dostihla jej až u bytového domu ve Skočicích před bytovými dveřmi, které se pokoušel odemknout,“ řekla policejní mluvčí.

Teprve u dveří muž kapituloval a nechal si nasadit služební pouta. Dobrovolně se podrobil dechové zkoušce alkohol, která měla negativní výsledek. Na druhou stranu ale odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu i orientační test na návykové látky. Lustrací bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která má za sebou bohatou trestní minulost. „Muž řídil vozidlo i přesto, že má soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do září 2019. Je podezřelý za spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání, doplnila mluvčí policie Iveta Kořínková.

Fotogalerie

Motorista se zákazem řízení ujížděl před policejní hlídkou - ilustrační foto | Autor: TV ZAK