Jsme televize vašeho kraje

Policista zachránil před sebevraždou muže, ten už visel za ruce na zábradlí mostu

Plzeň, publikováno 26.03.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Muže, který chtěl za bílého dne spáchat sebevraždu a visel už za ruce na zábradlí mostu, zachránili na poslední chvíli policisté. Případ se stal na dálnici D6 poblíž Mostu 30. výročí ve směru z Karlových Varů na Sokolov. O tom, že se na místě něco děje upozornil policejní hlídku neoznačený automobil, kterým tam stál a ohrožoval plynulost silničního provozu. O případu informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Zatímco jeden z policistů řešil odstavené vozidlo, jeho kolega pprap. Vojtěch Moucha se rozhodl zkontrolovat okolí mostu. Po několika minutách si všiml muže, který se rukama drží zábradlí a visí z mostu. „Věděl jsem, že u tohoto mostu už došlo k několika tragický událostem, proto jsem se vydal podívat do okolí. Když jsem uviděl muže, který visí z mostu, tak jsem byl samozřejmě zaskočený," uvedl policista, který následně vše sdělil kolegovi a ten vyrozuměl operační středisko.

Poté se pprap. Vojtěch Moucha k muži vrátil a navázal s ním kontakt. „Po chvíli mi muž ukázal, že mohu jít blíže k němu. Bavili jsme se spolu několik desítek minut, kdy mi uvedl, že má mnoho problémů a chce ukončit svůj život. Nakonec se mi ho povedlo přesvědčit, ať to nedělá a přeleze zpět přes zábradlí. Když tak učinil, okamžitě jsem k němu přistoupil a zajistil ho, aby již dále nemohl ohrožovat svůj život," uvedl muž, který u policie slouží již deset let.

Muže přivolaní záchranáři následně ošetřili a odvezli na psychiatrické oddělení do ostrovské nemocnice. „Samozřejmě jsem rád, že to celé dobře dopadlo. Do podobné situace jsem se dostal vůbec poprvé a musím říct, že to bylo psychicky dost náročné," doplnil policista, který ale zároveň dodal, že na podobné situace musí být připraven. „Nikdy nevíme, co se během naší služby stane a co všechno budeme muset řešit. Proto musíme být připraveni na všechno a podobné situace zvládat," uzavřel.

Fotogalerie

Ilustrační foto
Pprap. Vojtěch Moucha zachránil život muže, který chtěl skočit z mostu | Autor: Policie ČR