Jsme televize vašeho kraje

Aktualizováno: Nehoda dvou vozů před Globusem má dvě oběti

Plzeň, publikováno 27.03.2019, autor: Richard Beneš

Nehoda zablokovala provoz za kruhovým objezdem | Autor: HZSPK

Vážná nehoda dvou osobních automobilů se stala ve středu odpoledne na výpadovce z Plzně na Karlovy Vary. Těsně před 14. hodinou se tam těsně za kruhovým objezdem na úrovni obchodního centra Globus srazily dva automobily. Oba vozy skončily po střetu na boku v příkopu. Při nehodě se zranily dvě děti, dále pak dva senioři, kteří utrpěli těžká zranění. Na jejich následky oba bohužel po převozu do nemocnice zemřeli. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

Ze zdemolovaných vraků vyprostili hasiči dva zraněné pasažéry, které předali do péče záchranářů. O nehodě informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místě nehody stále ještě probíhá zásah. Silnice na Karlovy Vary je momentálně uzavřena.

„Z místa jsme transportovali dvě děti mladší 18 let s lehkým zraněním do fakultní nemocnice na Lochotíně. Přibližně sedmdesátiletou ženu v těžkém stavu záchranáři převezli na urgentní příjem do stejné nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Vozidlo značky Seat řídila žena a v autě s ní cestovaly ještě dvě děti. Vozidlo Škoda Fabia řídila žena (78), kterou odvezli záchranáři do nemocnice se zraněním. Její spolujezdec (82) také skončil se zraněním v péči záchranářů vzhledem k mnohočetným zraněním, která utrpěl. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ řekla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Vozovka Studentské ulice za kruhovým objezdem směr na Chotíkov byla obousměrně uzavřena po dobu vyšetřování nehody. Podle mluvčího hasičů Petra Poncara nejprve havarovalo do příkopu vozidlo se seniory. Druhý automobil se pak střetl s odletujícími kusy prvního auta a následně také havaroval. 

Fotogalerie

Nehoda zablokovala provoz za kruhovým objezdem | Autor: HZSPK
Autor: HZSPK
Autor: HZSPK
Autor: HZSPK
Autor: HZSPK
Autor: HZSPK