Jsme televize vašeho kraje

Dítě sražené autem a srážka osobáku s tramvají, dvě vážné nehody v ulicích Plzně

Plzeň, publikováno 28.03.2019, autor: Richard Beneš

Střet s tramvají na Mikulášském náměstí | Autor: Policie ČR

Hned u dvou vážných nehod zasahovali ve čtvrtek dopoledne složky IZS v Plzni. Při té první bohužel na Košutce srazilo auto malé dítě a způsobilo mu středně těžká zranění. Druhá nehoda se stala na Mikulášském náměstí, kde se zase srazila tramvaj s osobním automobilem. Tato nehoda se obešla bez zranění, ale způsobila velké komplikace v dopravě.

V malé rychlosti srazil řidič (32) vozu Škoda Rapid v Manětínské ulici dítě. To utrpělo středně těžké zranění, bylo při vědomí a záchranáři ho transportovali do fakultní nemocnice na Lochotíně. „Dechová zkouška na alkohol u řidiče měla negativní výsledek. Podle prvotních informaci s největší pravděpodobností dítě náhle vyběhlo do vozovky před jedoucí vozidlo. Matka dítěte byla na místě. Vozovka v místě nehody už je opět plně průjezdná,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Nehoda na Mikulášském náměstí se stala v okamžiku, kdy tam osobní automobil odbočoval a nedal přednost v jízdě tramvaji. Bez zranění vyvázl jak řidiče (48) osobního automobilu, tak i řidič (52) tramvaje a pasažéři. Rovněž i v tomto případě nikdo z řidičů nepožil před jízdou alkohol.

Hasiči na místě nehody řeší vyproštění zaklíněného osobního automobilu. Provoz na tramvajovém pásu směrem na Slovany byl zastaven z důvodu odstraňování následků nehody. Směr do centra je plně průjezdný. Vozovka v místě nehody směr Slovany je průjezdná pouze částečně. Tvoří se tam kolony. Policisté žádají řidiče, aby v případě potřeby využili náhradní objízdnou trasu, jinak musí místem projíždět s největší opatrnosti.

Fotogalerie

Střet s tramvají na Mikulášském náměstí | Autor: Policie ČR
Střet s tramvají na Mikulášském náměstí | Autor: Policie ČR