Jsme televize vašeho kraje

Nebezpečného střelce z Mikulášského náměstí poslal soudce do vazby

Plzeň, publikováno 29.03.2019, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto

Do vazby putoval pětatřicetiletý muž, který je podezřelý ze střelby na Mikulášském náměstí. Před týdnem měl po předchozí hádce vystřelit z nelegálně držené zbraně na dalšího muže. Potyčka, jejímž důvodem měla být žárlivost se obešla naštěstí bez zranění. Střelec, který byl po incidentu na útěku, byl obviněn z nedovoleného ozbrojování a z vydírání. Informovala o tom v pátek mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté po střelci vyhlásili celostátní pátrání. Kriminalisté varovali, že hledaný je ozbrojený a může být i nebezpečný. V souvislosti se střelbou na Mikulášském náměstí pátrali policisté také po devětatřicetileté ženě, která měla střelci dělat společnost. „Došlo k postupnému zadržení dvou osob, které byly vyhlášeny v celostátním pátrání. Tímto bylo pátrání po hledaných osobách odvoláno,“ informovala mluvčí policie Hokrová. Zatímco ženu se podařilo kriminalistům dopadnout už o víkendu, střelce zadrželi ve středu.

Incident se stal na rohu Mikulášského náměstí a Radyňské ulice v Plzni. Důvodem sporu obou mužů měla být žena, po které pak policisté pátrali. Svědci události uvedli, že slyšeli dva výstřely. Na místo pak přijela i zásahová jednotka policie.

 

Fotogalerie

Ilustrační foto