Jsme televize vašeho kraje

Staršího muže ukopal cizinec za bílého dne v objektu chebského obchodního domu

Cheb, publikováno 04.04.2019, autor: Richard Beneš

Policisté přivážejí k soudu muže podezřelého z vraždy | Autor: Policie ČR

Přímo za bílého dne a před zraky několika očitých svědků se stala brutální vražda, kterou teď vyšetřují policisté na západě Čech. Dějištěm otřesného činu byl obchodní dům v Chebu. Po předchozí slovní potyčce tam cizinec (26) napadl nejprve pěstmi muže (64). Zběsilý agresor pokračoval v útoku jako smyslů zbavený. Do své oběti kopal, i když muž už ležel na zemi a byl ve stavu, kdy se nemohl bránit. Napadeného muže v kritickém stavu transportoval vrtulník letecké záchranné služby do plzeňské fakultní nemocnice. Po několika dnech senior svým zraněním podlehl.

Incident se stal už v neděli dopoledne, policisté o případu podrobně informovali až ve čtvrtek. „Při útoku muž nereagoval na výzvy přihlížející obsluhy a jeho jednání ukončila až ostraha obchodního domu, která jej od napadeného muže musela doslova odtrhnout. Ten následně z místa utekl. Do necelé hodiny od oznámení napadení policisté útočníka vypátrali a zadrželi,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Chebští kriminalisté obvinili cizince nejprve z těžkého ublížení na zdraví a z výtržnictví. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného. Policisté jej od soudu eskortovali rovnou do vazební věznice. Po té, co muž v nemocnici zemřel, překvalifikovali kriminalisté případ jako zvlášť závažný zločin vraždy. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Fotogalerie

Policisté přivážejí k soudu muže podezřelého z vraždy | Autor: Policie ČR
Autor: Policie ČR
Od soudu pak putoval zadržený muž rovnou do vazby | Autor: Policie ČR