Jsme televize vašeho kraje

Fakultní nemocnice na Lochotíně z důvodu rekonstrukce uzavřela vstup C

Plzeň, publikováno 18.04.2019, autor: Richard Beneš

Vchod C ve Fakultní nemocnici bude uzavřen

Ve 14.00 hodin se dnes uzavře vstup C v lochotínském areálu plzeňské fakultní nemocnice. Důvodem je zahájení poslední etapy rekonstrukce Centrálního příjmu. Provoz se dočasně přesouvá do vchodu B. Uzavření vchodu C platí pro pacienty, zaměstnance i sanitní dopravu. Vchod bude uzavřen do června. Informovala o tom mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Centrální příjem Lochotín zajišťuje péči pro emergency, traumatologii a pacienty interních oborů. Ročně projde centrálním příjmem 42 000 pacientů, kteří jsou následně ošetřeni. „FN Plzeň touto rekonstrukcí realizuje zcela novou koncepci ošetřování pacientů systémem sálového ošetřování urgentních pacientů. Na jednom místě bude celkem 13 akutních expektačních lůžek. Jedná se lůžko v nemocnici, na němž se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Prostorová změna umožní důkladné třídění pacientů do zón dle potřeby naléhavosti a bude zajištěna vyšší prostupnost, díky které se nepotká těžce nemocný pacient s osobou s lehčím poraněním či onemocněním. „Dosud fungoval systém, kdy pacient přicházel za lékařem. Na novém centrálním příjmu bude přicházet lékař za svým pacientem. Jednou z novinek zde bude nové robotické RTG pracoviště, které bude mít unikátní polohovací a zobrazovací možnosti,“ uvedla Levorová. Rekonstrukce přináší zcela jiné prostorové uspořádání centrálního příjmu, který během krátké doby nabídne zvýšený komfort i zkrácení čekací doby pro nemocné.

Fotogalerie

Vchod C ve Fakultní nemocnici bude uzavřen
Veřejnost může používat tento vchod B