Jsme televize vašeho kraje

Hrozí puč v řadách plzeňské ODS?

Plzeň, publikováno 26.11.2012, autor: Richard Beneš

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Silného člena získalo v minulých dnech do svých řad místní sdružení ODS Plzeň-Lochotín, kam přestoupil z oblastního sdružení ze severního Plzeňska známý podnikatel Jan Michálek, místopředseda regionálního sdružení ODS a člen oblastní rady ODS. I když on sám to odmítá, jeho přestup do vlivného místního sdružení ODS může pořádně zamíchat s poměrem sil uvnitř ODS. Oslabit by mohli lidé kolem Jiřího Pospíšila a Martina Baxy, které podporuje Roman Jurečko.

„Mohu potvrdit, že skutečně odcházím do plzeňského místního sdružení, ale důvodem je fakt, že mám v Plzni bydliště i adresu podnikání. Nic jiného za tím není, nemám žádné rozpory s lidmi ze severního Plzeňska,“ uvedl pro server Regionpodlupou.cz Jan Michálek. Ten je majitelem firmy, která se zabývá projektováním staveb, je také statutárním zástupcem ředitele Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje a všeobecně je považován za velmi schopného muže.  

Že se Michálek nebojí vzepřít hlavnímu proudu uvnitř ODS v Plzeňském kraji, prokázal při nedávném regionálním sněmu ODS, jenž se konal těsně před celorepublikovým kongresem. Michálek tam požadoval, aby vedení ODS přehodnotilo tehdejší dosavadní vyjednávání s ČSSD o povolebním uspořádání ve vedení Plzeňského kraje. Podnikatel požadoval, aby se zabránilo vstupu KSČM do vedení kraje dohodou ČSSD a ODS za cenu maximálních personálních ústupků občanských demokratů.

Ústupky ODS vůči sociálním demokratům v rámci rozdělení postů ve vedení Plzeňského kraje ovšem rezolutně odmítl Jiří Pospíšil i jeho lidé, kteří by takovou dohodu považovali za zradu vůči voličům. Zvláště, když ODS v regionu vyhrála krajské volby. Snahou krajského lídra Jiřího Pospíšila je zachování jednotné ODS v Plzni a vyjádřil také přání, aby se příchodem Jana Michálka do plzeňského místního sdružení nezvyšovalo napětí ve straně.    

Fotogalerie

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz