Jsme televize vašeho kraje

Plzeňská ČSSD volila své nové vedení

Plzeň, publikováno 01.12.2012, autor: Richard Beneš

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

O svém novém vedení v sobotu rozhodovali sociální demokraté z okresní organizace Plzeň-město. Předsedou se stal již počtvrté v řadě Martin Zrzavecký. Další dva roky tedy bude stát v čele plzeňské ČSSD. Do funkcí místopředsedů byli zvoleni Miroslav Brabec, starosta ÚMO Plzeň 1, Eva Herinková, náměstkyně primátora, Jiří Kuthan, radní města Plzně, dále pak Petr Sova a Miroslav Knotek.

„Vedle vnitrostranických voleb jsme zároveň nominovali kandidáty na funkce v nejvyšších stranických orgánech, jak na úrovni kraje, tak i v celostátním vedení ČSSD. Naši nominaci na předsedu dostal Bohuslav Sobotka, dále jsme vyslali do boje o místopředsednickou pozici hejtmana Milana Chovance. Také jsme mu dali nominaci na předsedu krajského výkonného výboru ČSSD. S ním do vedení krajské organizace jsme nominovali Světlanu Budkovou, která je zastupitelkou města Plzně. Bude aspirovat na místopředsedkyni krajského výkonného výboru,“ uvedl pro server Regionpodlupou.cz Martin Zrzavecký.

Sociální demokraté z Plzně pak diskutovali na téma dalšího směřování ČSSD, ale také o referendu k OC Corso a především pak o aktuálním zvýšení ceny za teplo i za vodu. „Snášeli jsme argumenty pro členskou základnu a je nutné podotknout, že to úplně to nevzali. Nikdo není spokojen s tím, kam ekonomika spěje a zdražení vody i dalších energií se nikomu nelíbí. Co se týká referenda, informovali jsme naše členy jaké, jsou v této záležitosti současné skutečnosti a co bude následovat,“ dodal Martin Zrzavecký, který je náměstkem plzeňského primátora.

Fotogalerie

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz