Jsme televize vašeho kraje

Vizáž skinheada si v Plzni pořídil poslanec Vít Bárta, skončil s úplně holou hlavou

Plzeň, publikováno 07.01.2013, autor: Richard Beneš

Neformální šéf VV Vít Bárta právě přišel kvůli sázce o vlasy | Autor: Richard Beneš

S vyholenou a zcela holou hlavou skončil v pondělí neformální šéf Věcí veřejných Vít Bárta. Radikální změnu image si přijel překvapivě pořídit do Plzně, kam si přivezl z Prahy i osobní kadeřnici. O vlasy přišel Bárta díky sázce, kterou prohrál. Na svých stránkách se totiž vsadil se svými sympatizanty, že Ústavní soud odloží přímou volbu prezidenta, což se ovšem nestalo. A jak sám Bárta tvrdí, sázky se musí platit. Proto se nechal ostříhat za účasti médií. Kultovní písnička Vladimíra Mišíka o stříhání malého chlapečka dohola k tomu však nehrála.

„Mluvil jsem o tom ostříhání samozřejmě i s manželkou a bude se muset s mým novým sestřihem smířit. Odevzdávám se do rukou své kamarádce kadeřnici, se kterou jezdím na koni,“ řekl Bárta těsně před tím, než začal strojek ukrajovat jeho vlasy. Podle svých slov nosil dříve velmi sestřih nakrátko, ale dohola nikdy nebyl. Začne prý více nosit klobouky, které má rád.

„Vyhrál jsem v minulosti sázku, že Miroslav Kalousek nevybere 16 miliard do státní kasy, což neudělal, vyhrál jsem, další sázku, že Pavlovi Dobešovi nebude fungovat jeho registr vozidel. Do třetice se ucho utrhlo a já prohrál. Jsem rád, že přímá volba prezidenta je a rád dám své vlasy k dispozici. Ještě nevím, zda se budu sázet dál," konstatoval Bárta. Bezprostředně po ostřihání si Bárta prohlédl svoji vizáž v zrcadle a výsledek ani nijak nekomentoval. „Máte to teď rozhodně lepší, než jste to měl předtím,“ komentoval nový účes jeden z přihlížejících novinářů.

V této fázi úpravy sestřihu je Bárta spíše za pankáče | Autor: Richard Beneš 

Server Regionpodlupou.cz však nejvíce zajímalo, proč se poslanec z Prahy přijel nechat ostříhat právě do Plzně. Dostalo se nám překvapivé odpovědi. „Snažím se napravit reputaci po Jaroslavu Škárkovi jako bývalému poslanci VV za Plzeňský kraj. Snažím se proto setkávat s občany v Plzeňském kraji. Toto je moje plzeňská kancelář, kde se chci setkávat s lidmi z tohoto regionu a kterou otevřu během 14 dnů. Lepší místo k provedení exekuce než je Plzeňská kancelář jsem si nemohl vybrat,“ uvedl Bárta v dosud stroze zařízených prostorách kavárny v centru Plzně.

„V případě Víta Bárty je holení hlavy málo, lepší by byla lobotomie,“ komentoval ostříhání poslanec Jaroslav Škárka (NEZ). Pro vysvětlení můžeme jen dodat, že lobotomie je operativní neurochirurgický zákrok, při kterém jsou přerušena nervová vlákna spojující mozkový lalok s ostatními částmi mozku. Užívala se v psychochirurgii k léčení některých závažných duševních poruch.

Vít Bárta vzor 2013 | Autor: Richard Beneš

Vedle holení hlavy na sebe Vít Bárta upozornil koncem minulého roku ještě několika podobně šílenými nápady, jako bylo organizování zájezdů za levnými nákupy do SRN, což se nesetkalo s žádným ohlasem, nebo údajně skandální zveřejnění cen, za které se zákonodárci stravují v jídelně Úřadu vlády. Nakonec na něj prasklo, že jako ministr se ve stejné jídelně stravoval zcela zdarma. V porovnání s cenami jídla z ostatních jídelen v mnoha českých firmách, pak ta Úřadu vlády nebyla zdaleka tou nejlevnější. 

Poslanec vsadil na vizáž skinheada | Autor: Richard Beneš

Fotogalerie

Neformální šéf VV Vít Bárta právě přišel kvůli sázce o vlasy | Autor: Richard Beneš
Novináři se předháněli v tom, kdo uloví co nejlepší záběr | Autor: Richard Beneš
Vít Bárta vzor 2013 | Autor: Richard Beneš
Poslanec vsadil na vizáž skinheada | Autor: Richard Beneš
V této fázi úpravy sestřihu je Bárta spíše za pankáče | Autor: Richard Beneš